Статті за темою Конкурентна закупівля

Стаття 631 ЦК: застосовуємо у договорі про закупівлю у воєнний час
Замовники часто звертають увагу на положення частини 3 статті 631 ЦК, коли укладають договори про закупівлі. Проконсультуємо, коли можна застосувати цю норму у період воєнного стану, а колі — ні. Пояснимо ризики і озвучимо застереження
34801
Тендерні закупівлі в бюджетних організаціях: ключові особливості
Під час проведення публічних закупівель бюджетні організації, окрім вимог закупівельного законодавства мають дотримати ще норм бюджетного. Які особливості проведення тендерів має враховувати замовник-бюджетник, роз’яснюємо у статті.
5741
Закупівлі для протидії COVID-19: пояснюємо оcтанні зміни
Порядок закупівлі товарів та послуг, необхідних для протидії COVID-19, змінили. Тримайте напохваті експертний аналіз суті та дізнайтеся, як правильно замовникам організувати такі закупівлі під час карантину.
3899
Що має знати закупівельник про тендерні закупівлі
Вас цікавлять тендерні закупівлі в Україні? Хочете знати, що це таке та як їх проводити? Ця стаття надасть відповіді та підкаже, на що звернути увагу в законодавстві. Нумо опановувати базові знання в закупівлях.
3307
Які зміни внесли до Закону про публічні закупівлі у 2021 році
У червні 2021 було внесено чергові зміни до Закону України «Про публічні закупівлі». Зміни в законі — це завжди зміни в роботі замовників, адже штрафи за помилки точно ніхто не скасовував. На що саме впливають останні зміни до Закону України «Про публічні закупівлі» — в огляді нашого експерта.
6593
Види конкурентних процедур закупівлі
Коли ви новачок в закупівлях, запитань — більше, ніж відповідей. Однак маленькими кроками можна підкорити будь-яку вершину. Дізнайтеся, що таке конкурентна процедура закупівлі, що її вирізняє серед інших та які види конкурентних процедур державних закупівель є в Україні.
3759
Конкурентний діалог як форма тендерної закупівлі
У публічних закупівлях є три конкурентні процедури — відкриті торги, торги з обмеженою участю та конкурентний діалог. За яких обставин замовник може закуповувати саме конкурентний діалог, які строки та умови проведення такої процедури — роз’яснюємо у статті.
1993
Відмінність спрощених закупівель від процедур закупівель
Як правильно Замовнику вибрати вид закупівлі? Яка відмінність при визначені предмету закупівлі та оформленні тендерної документації у закупівлях та спрощених закупівлях? Що врахувати, щоб не ускладнити подачу пропозиції? Коли можна застосовувати принцип «24 години на виправлення помилок».
3354
Змова учасників на торгах. Що робити замовнику?
Чи помічали ви під час торгів змову серед учасників? Такі антиконкурентні узгоджені дії нічого доброго не віщують, адже можуть спотворити результати закупівлі. Як індентифікувати змову? Чи можна відхилити пропозиції учасників, якщо їх змова очевидна? Що робити замовнику, якщо учасник-переможець перебуває у змові з іншим учасником?
779