Чи надавати 24 години, якщо в ТП не збігається ціна — в ЕСЗ та завантаженому документі

577
Автор
експерт, упов­новажена особа ДУ «Професійні закупівлі»

Запитання

Під час розгляду тендерної пропозиції учасника замовник виявив, що не збігаються дані щодо вартості договірної ціни — в завантаженому файлі та в елек­трон­них полях сис­теми. Чи відхиляти у такому разі учасника?

Відповідь

Ні, спочатку маєте надати 24 години на виправлення невідповідності.

Під час розміщення інформації в електронній сис­темі замовник та учасник дотримують норм Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі, затвердженого наказом Мін­еко­но­міки від 11.06.2020 № 1082 (далі — Порядок № 1082). Де про це подивитися: абз. 2 п. 3 Порядку № 1082 .

У разі якщо інформація, розміщена в електронній сис­темі закупівель шляхом завантаження документів, містить відомості, що відрізняються від тих, які розміщені шляхом запов­нення елек­трон­них полів, автентичною вважається інформація, розміщена шляхом запов­нення елек­трон­них полів Де про це подивитися: п. 43 Особливостей.

Коли зміна ціни через зростання валютного курсу— порушення

Якщо замовник під час розгляду тендерної пропозиції учасника процедури закупівлі виявив невідповідності в інформації та/або документах, що подав учасник процедури закупівлі у тендерній пропозиції та/або подання яких передбачала тендерна документація, він розміщує у строк, який не може бути меншим, ніж два робочих дні до закінчення строку розгляду тендерних пропозицій, повідомлення з вимогою про усунення таких невідповідностей в електронній сис­темі закупівель.

З огляду на зазначене, правильною буде ціна тендерної пропозиції, яку учасник вказав в електронному полі ЕСЗ. А на вимогу пункту 43 Особливостей замовник має надати учаснику можливість виправити документ, в якому зазначена інша ціна.

Отже, в цьому випадку, якщо в тендерній документації були певні вимоги до формування ціни, замовник має оприлюднити повідомлення з вимогою усунути такі невідповідності в електронній сис­темі закупівель і надати учаснику 24 години на їх виправлення.

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація👇

Зареєструватися

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як створити повідомлення з вимогою про усунення невідповідностей

Якщо під час розгляду тендерної пропозиції учасника виявили невідповідності в інформації та/або документах, що подані ним у ТП та/або подання яких вимагалося ТД, маєте розмістити в ЕСЗ повідомлення з вимогою про усунення таких невідповідностей. Як створити таке повідомлення в електронній системі розглянемо на прикладі.
2481

Сертифікат відповідності: вимагати чи ні

Перед замовниками часто постає дилема: чи потрібно вимагати сертифікат відповідності. Тож у статті акцентуємо на особливостях оцінки відповідності та покажемо на прикладах, як правильно вимагати сертифікати відповідності
3056

Невідповідність електронного підпису — дати 24 години vs відхилити

За порадами свіжого експертного матеріалу, який підготували редакція «Експертус Держзакупівлі» і юристи фірми «Світ права», зможете правильно сформулювати вимоги тендерної документації до того, яким має бути електронний підпис учасника. А якщо учасник їх не дотримає, знатимете, чи надавати 24 години, щоб він виправив невідповідності
3222

Як виправити помилку в ЕСЗ, яку допустили через технічні особливості роботи системи

Допустили технічну чи механічну помилку через технічні особливості роботи електронного майданчика? Ділимося, як виправити помилку в ЕСЗ, в експертному матеріалі від редакції «Експертус Держзакупівлі» і юридичної фірми «Світ права»
6420