Затверджені Порядок та умови надання субвенції для забезпечення безпечного освітнього середовища

3 травня прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на задоволення потреб у забезпеченні безпечного освітнього середовища».

Затверджені Порядок та умови надання субвенції для забезпечення безпечного освітнього середовища

Вимоги до розрахунку договірної ціни у будівництві

Постанова передбачає передання коштів для створення безпечного освітнього середовища та затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на ремонт і будівництво укриттів у закладах загальної середньої освіти.

Фінансування здійснюватиметься за кошти, які надходять на рахунок для задоволення потреб освіти і науки, відкритий Міністерством освіти і науки в Національному банку. Йдеться про цільові внески в межах зборів, ініційованих і проведених командою платформи UNITED24.

Скачайте Єдиний закупівельний словник 021:2015

Відповідно до постанови кошти буде передано у формі субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в обсязі 8,9 млн грн та розподілено між такими закладами загальної середньої освіти:

  • Дмитрушківський ліцей Дмитрушківської сільської ради Уманського району Черкаської області отримає 2,07 млн грн;
    Заклад працює в змішаному форматі, оскільки площа найпростішого укриття, яке самотужки облаштували працівники ліцею, не дозволяє вмістити всіх учнів. Наявність безпечного укриття дасть змогу 320 учням ліцею навчатись очно й завдяки цьому здобувати якіснішу освіту.
    Капітальний ремонт також передбачає перепланування приміщень з урахуванням розміщення в них навчального тиру (мультимедійне обладнання) та створення умов для проведення навчально-тренувальних занять у межах предмета «Захист України»;
  • Болградський ліцей №2 Болградської міської ради Одеської області – 2,5 млн грн.
    У ліцеї вчаться 573 учні. Заклад працює за змішаною формою навчання. Частина учасників освітнього процесу (150 осіб) під час повітряної тривоги переходить до найпростішого укриття, яке перебуває на балансі Болградської міської ради. Інші учні навчаються дистанційно.
    У закладі заплановано капітальний ремонт підвалу під споруду найпростішого укриття. Тож усі учні зможуть навчатись очно, отримуючи належні освітні послуги;
  • Татарбунарський ліцей Татарбунарської міської ради Білгород-Дністровського району Одеської області – 4,3 млн грн.
    Ліцей потребує будівництва швидкоспоруджуваної захисної споруди цивільного захисту на своїй території. Згідно з проектом це має бути одноповерхова залізобетонна будівля з шістьма секціями та зовнішніми входами.
    Завдяки цьому всі 905 учнів Татарбунарського ліцею матимуть надійне укриття та зможуть повернутися до очного навчання.

Заклади, яким виділено кошти, подали звернення щодо задоволення потреб освіти і науки на розгляд комісії. Вона розглянула звернення та ухвалила рішення про цільове залучення коштів (оголошення збору на UNITED24). Коли кошти було зібрано, комісія ухвалила рішення про їхній розподіл.

МОН нагадує, цьогоріч з державного бюджету виділено 2,5 млрд грн на ремонт і будівництво укриттів у закладах загальної середньої освіти. Усі кошти розподіляють за новими правилами – суто для закладів загальної середньої освіти, які працюють за дистанційною та/або змішаною формою навчання. За наявності безпечних та якісних укриттів тисячі школярів зможуть повернутися до очного навчання.

Джерело: офіційний сайт МОН

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Статті за темою

Усі статті за темою

Технічна специфікація до предмета закупівлі – вимоги та зразок

Технічна специфікація – це одна з найбільш важливих частин у тендерній документації. Саме вона визначає чи вдасться замовнику отримати потрібне у належній якості, формі та з необхідним функціоналом. З'ясуймо, на що звернути увагу замовнику.
5521

Оскарження процедури закупівлі: як діяти учаснику

Для відстоювання своїх законних прав та інтересів в процесі здійснення публічних закупівель законодавством передбачено етап оскарження. А учасникам потрібно знати, як захистити себе. Як це зробити, розглянемо у статті
2650

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді