Міноборони має відкритих авансів на 211 млрд гривень

Станом на 1 квітня 2024 року Міністерство оборони України має відкритих авансів на суму 211 мільярдів гривень для закупівлі озброєння, військової техніки та інших товарів, яких потребує українське військо.

Міноборони має відкритих авансів на 211 млрд гривень

📽️ Організовуємо закупівельний процес у військовій частині

Про це повідомив заступник Міністра оборони Юрій Джигир.

Відкритим аванс є тоді, коли кошти сплачено, а товар ще не поставлено. Ця сума вважається дебіторською заборгованістю постачальника перед Міністерством оборони.

«Виробники працюють, постачання триває. Ми беремо цю зброю, обліковуємо, коли постання закінчиться, ми робимо фінальну оплату, і дебіторська заборгованість закривається. Тільки протягом 2024 року поставлено продукції для потреб ЗСУ та погашено дебіторської заборгованості на суму 45,3 мільярда гривень», – пояснив Юрій Джигир.

Загалом за поточний рік авансів на закупівлі було більше, однак за частиною з них товар вже поставлено у війська, все інше – залишається відкритими авансами. За словами Юрія Джигира, проблемні питання можуть виникати у випадку, коли постачання зривається з тієї чи іншої причини.

Так, на сьогодні прострочених постачань є на 37 мільярдів гривень, з яких справи на 15 мільярдів гривень перебувають в судах, на 19 мільярдів гривень – на етапі досудового врегулювання.

Джерело: офіційний сайт МОУ

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити предмет закупівлі для лікарських засобів

Якщо ви проводите закупівлі ліків, маєте обов’язково врахувати, що предмет закупівлі лікарських засобів визначається не за четвертою цифрою й не так, як для медичних виробів. Як правильно діяти, щоб не порушити вимог законодавства — у статті
6346

Класифікатор медичних виробів НК 024:2023

Інформацію про предмет закупівлі медвиробу в електронній системі зазначають за його кодом та назвою відповідно до національного класифікатора НК 024:2023 «Класифікатор медичних виробів». Тож скачайте класифікатор, щоб завжди мати його під рукою
5799

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді