Для постраждалих регіонів розроблено стратегію переходу від гуманітарної допомоги до проєктів відновлення

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з міжнародними партнерами розробили стратегію для посилення зв’язку між гуманітарною допомогою та регіональними проєктами відновлення і розвитку.

Стратегія переходу від гуманітарної допомоги до проєктів відновлення

Проведення капітального ремонту у 2024 році за бюджетні кошти: чи є обмеження

«Перехід від гуманітарної допомоги до конкретних проєктів відновлення дасть громадам можливість брати участь у процесі прийняття рішень, самостійно визначати пріоритети відновлення на місцях та стимулюватиме економічний підйом через створення робочих місць. Це один з інструментів довготривалих рішень післявоєнного періоду» – зазначив Віце-премʼєр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Заступники голів обласних військових адміністрацій Сумської та Миколаївської областей представили своє бачення реалізації такого переходу. Пріоритетними напрямками для Миколаївщини є:

  • відновлення критичної інфраструктури;
  • будівництво та ремонт житлових приміщень для розміщення внутрішньо переміщених осіб;
  • закупівля шкільних автобусів та транспорту для соціально вразливих груп;
  • гранти для економічного відновлення (відновлення підприємницької діяльності та створення нових робочих місць, виділення коштів на відкриття бізнесу для представників соціально вразливих груп);
  • розширення мережі адміністративних сервісних центрів;
  • розмінування сільськогосподарських територій та водних площ.

У Сумській області для реалізації стратегії переходу від гуманітарної допомоги до проєктів відновлення створені 57 технічних завдань за основними напрямками:

  • економічні інновації;
  • аграрний сектор;
  • людський потенціал;
  • безпековий регіон;
  • промисловий комплекс.

Координація дій з Мінінфраструктури та міжнародними партнерами дозволить регіонам ефективніше використовувати кошти та зробити відновлення й розвиток сталими.

Джерело: офіційний сайт Мінінфраструктури

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт: зразок

На балансі кожного замовника перебуває хоча б один основний засіб. Коли настає час ремонтувати його або списати, необхідно оформити документи. Сьогодні розглянемо дефектний акт. Коли, хто та як має його оформити? Роз’яснення, зразок та бланк для вас — у статті
53955

Проектно-кошторисна документація: код ДК

Проєктно-кошторисна документація — це основний документ в будівництві, що закладає вимоги до об’єкта. Будь-яке будівництво починається з проектування та складання кошторису витрат. Але чи є розробка ПКД окремим предметом закупівлі, чи це частина робіт з будівництва, хто її має замовляти та на підставі якого документа розробляти? Експерт роз’яснює все детально
51978

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді