Закупівля проєктної документації для пожежної сигналізації за кошти, заплановані як капітальні видатки

806

Запитання

Замовник на початку року уклав прямий договір на закупівлю послуги з виготовлення проєктної документації з установлення пожежної сигналізації в будівлі, кошти для закупівлі — 32 000 грн заплановані в кошторисі як капітальні видатки. Чи можна у період воєнного стану виконувати та оплачувати цей договір?

Відповідь

На сьогодні, коли йдеться про оплату за договором, замовник має ураховувати постанову КМУ «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» від 09.06.2021 № 590 (далі — Постанова № 590).

Порядок, який затверджує Постанова № 590, визначає механізм виконання в особливому режимі повноважень Казначейством та органами Казначейства, пов’язаних із казначейським обслуговуванням бюджетних коштів та коштів інших клієнтів в умовах воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях.

Зокрема, у Порядку визначена черговість проведення платежів органами Казначейства за дорученнями клієнтів з урахуванням ресурсної забезпеченості єдиного казначейського рахунка в умовах воєнного стану.

Зважте, що за видатками спеціального фонду державного та місцевих бюджетів передбачене проведення платежів органами Казначейства на оплату послуг з монтажу, установки та ремонту охоронної та пожежної сигналізації, системи відеоспостереження.

Водночас, пункт 19 Постанови № 590 передбачає проведення платежів за іншими видатками та наданням кредитів. Щоправда, в третю чергу та з урахуванням ресурсної забезпеченості єдиного казначейського рахунка. Водночас Постанова № 590 не містить заборони щодо капітальних видатків.

Проте ураховуйте, що особливий режим роботи Казначейства в умовах воєнного стану та передбачена КМУ черговість проведення платежів за видатками загального та спеціального фонду державного та місцевого бюджетів може вплинути на затримку фінансування укладеного замовником договору.

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація👇

Зареєструватися

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Оскарження процедури закупівлі: як діяти учаснику

Для відстоювання своїх законних прав та інтересів в процесі здійснення публічних закупівель законодавством передбачено етап оскарження. А учасникам потрібно знати, як захистити себе. Як це зробити, розглянемо у статті
2651