Мінекономіки підтримало рекомендації щодо закупівель послуг з харчування у закладах освіти запропоновані АМКУ

31 серпня Міністерство економіки України повідомило, що опрацювало рекомендації, які були надані Антимонопольним комітетом України, щодо контролю за дотриманням законодавства про захист конкуренції на ринках їдалень, кейтерингу і постачання продуктів під час публічних закупівель для закладів освіти.

Організація закупівлі харчування в закладах освіти та відпочинку у 2021 році

Мінекономіки підтримало рекомендації щодо закупівель послуг з харчування у закладах освіти запропоновані АМКУ

Отже, згідно з цим Міністерство підготувало та розмістило на сайті узагальнений лист до органів державної влади, місцевого самоврядування та інших учасників публічних закупівель щодо цих рекомендацій АМКУ та надіслало їх для використання в роботі замовникам, що здійснюють закупівлі у сфері харчування.

З початку 2021 року до АМКУ, як органу оскарження надходили численні скарги на дії замовників під час проведення процедур закупівель у вищезазначеній сфері. Проаналізувавши зміст цих скарг, Комітет розробив і надав Мінекономіки рекомендації щодо здійснення заходів, спрямованих на розвиток конкуренції і запобігання порушенню законодавства про захист економічної конкуренції та умов, що їм сприяють.

Мета документу – запобігти таким порушенням як:

  • встановлення дискримінаційних вимог у частині кваліфікаційних критеріїв;
  • нечіткість формування вимог до технічних та якісних характеристик товару;
  • встановлення інших дискримінаційних умов.

У Мінекономіки повідомили, що розглядають можливість внесення змін до Методичних рекомендацій щодо публічних закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти. Ідеться про доповнення їх нормативно-правовими актами, обов’язковими для застосування замовниками під час організації тендерів.


Джерело: АМКУ

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Статті за темою

Усі статті за темою

Головне у травні для закупівельника 2024

В огляді — консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у травні. Цього місяця зверніть увагу на умови закупівлі додаткових робіт, вимоги, якими перевіряти учасника після оновлень в Особливостях, та зміни, які внесли до порядку реєстрації зобов’язань в органах Казначейства
981

Головне у квітні для закупівельника 2024

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у квітні. Тримайте нові консультації, що допоможуть укласти договір з надійним постачальником за результатами ЗПП в каталозі, а також — змінити Нафтогаз Трейдинг на нового постачальника. Скористайтеся готовими зразками, довідниками і добірками. Загляньте на наші вебінари
952

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді