«Закупівлі — це окрема функція, якою мають займатися окремі люди», — наголосив Василь Задворний

«Закупівлі — це окрема функція, якою мають займатися окремі люди», — наголосив Василь Задворний

фото зі сторінки Facebook

Генеральний директор ДП «Прозорро» Василь Задворний дав інтерв'ю журналістами видання «24 канал». Одне з питань, яке обговорювалось — заміна тендерних комітетів на уповноважених осіб.

Нагадаємо, за закупівлі у замовника з 01 січня 2022 року зможе відповідати тільки уповноважена особа.

Як пройти тестування уповноважених осіб

«Ми всі чули про тендерний комітет. Це люди, які від імені компаній проводять закупівлі. Ідея правильна, що треба залучити багато спеціалістів, але в неї є проблема в тому, якщо щось стається, немає одного відповідального. Інститут уповноважених осіб уже давно був впроваджений законодавством, але не був обов’язковим. А з 1 січня наступного року працювати в системі зможуть лише люди, які пройшли відповідне тестування.

Модуль тестування ми вже розробили, зараз чекаємо наказу, щоби він став доступним у системі Prozorro. Люди будуть отримувати сертифікат і лише ті, хто його отримав зможуть працювати в системі.

Це посвідчення дасть можливість і сфокусувати на персональній відповідальності і, що дуже важливо, забезпечити певний мінімальний рівень однакового знання законодавства по всій країні. Бо в нас закупівлі часто сприймаються як соціальне навантаження, типу, ти бухгалтер — ти і купуй щось. Але це окрема функція, якою мають займатися окремі люди», — зауважив Василь Задворний.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт: зразок

На балансі кожного замовника перебуває хоча б один основний засіб. Коли настає час ремонтувати його або списати, необхідно оформити документи. Сьогодні розглянемо дефектний акт. Коли, хто та як має його оформити? Роз’яснення, зразок та бланк для вас — у статті
53952

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді