Річний план закупівель на 2024 рік

UA RU
Річне планування є невід’ємною складовою здійснення закупівель. Тож, щоб забезпечити безперервну життєдіяльність підприємства, замовникам вже тепер потрібно замислитися, як скласти річний план закупівель на 2024 рік. Дізнайтеся, що вностити в річний план закупівель 2024 та чого не потрібно зазначати

Додаткові угоди про зміну ціни договору: скачайте свою

Наприкінці кожного бюджетного року замовники планують закупівлі на наступний. У період воєнного стану під час планування закупівель на 2024 рік слід ураховувати Особливості здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджені постановою КМУ від 12.10.2022 № 1178 (далі — Особливості).

Закупівлю відповідно до Особливостей замовник проводить:

  • на підставі наявної потреби; або
  • у разі планової потреби наступного року (планових потреб наступних періодів).

Тож замовник може скласти річний план закупівель на 2024 рік, якщо знає свою потребу чи орієнтується у сумі виділених коштів.

Проєкт місцевого бюджету на 2024 рік: складання розрахунку

Пункт 14 Особливостей передбачає, що заплановану закупівлю замовник включає до свого річного плану закупівель відповідно до вимог статті 4 Закону № 922:

  • закупівлі планують на підставі наявної потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг;
  • заплановані закупівлі включають до річного плану закупівель;
  • закупівлю проводять відповідно до річного плану.

Річний план закупівель 2024 варто формувати з огляду на:

  • потребу, заявлену структурними підрозділами чи працівниками замовника;
  • завдання замовника, для виконання якого потрібно провести закупівлю.

Щоб закупити за Особливостями, замовник, як і раніше, спочатку створює річний план закупівель і тільки потім проводить закупівлю. Річний план закупівель затверджує своїм рішенням уповноважена особа замовника.

Замовники можуть не публікувати інформацію про своє місцезнаходження у річному плані закупівель, якщо поширення такої інформації несе ризики для їх безпеки.

Наша редакція вже працює над детальним роз'ясненням про порядок складання річного плану закупівель 2024. Тож стежте за нашими оновленнями, щоб не пропусити важливого, адже зміни у воєнний час складно відстежити самотужки.

Тримаймося разом!

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді