Лист про розірвання договору про закупівлю

UA RU
Упродовж виконання договору про закупівлю можуть виникати різні обставини, через які сторони не матимуть змоги виконати взяті зобов'язання. Розірвання договору у зв'язку з воєнним станом тепер є досить поширеним. У таких випадках вам обов'язково знадобиться зразок листа-повідомлення про розірвання договору

 

Лист повідомлення про розірвання договору

Для того щоб розірвати договір про закупівлю, сторони дотримують загального порядку розірвання господарських договорів, який визначає стаття 188 ГК.

Сторона договору, якій потрібно розірвати договір, повинна надіслати пропозицію про це контрагенту за договором. Контрагент, зі свого боку, має повідомити сторону-ініціатора про результати розгляду такої пропозиції протягом 20 днів після того, як одержав повідомлення з пропозицією розірвати договір.

Увага!

Надсилайте лист з повідомленням про вручення, щоб бути упевненими, що контрагент отримав пропозицію

Якщо ж сторони не досягли згоди щодо розірвання договору або якщо сторона-ініціатор не отримала відповідь на свою пропозицію про розірвання впродовж 20-денного строку з урахуванням часу поштового обігу, зацікавлена сторона має право передати спір на вирішення суду.

Якщо суд підтримає правову позицію зацікавленої сторони і розірве договір про закупівлю, договір вважатимуть розірваним з дня набрання чинності рішенням суду, якщо іншого строку набрання чинності не встановив суд у своєму рішенні.

На практиці рішення суду набуває законної сили після проходження стадії апеляції.

Тому, коли формуєте пропозицію про розірвання договору про закупівлю, зазначайте всі несприятливі умови. Як-то затримання фінансування, відсутність потреби в додаткових обсягах поставки. У такому разі постачальник може зважити на потенційну судову тяганину та погодиться розірвати договір.

Зразок листа про розірвання договору

Лист про розірвання договору про закупівлю: зразок

СКАЧАТИ ЗРАЗОК



зміст

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді