КМУ врегулював порядок припинення публічного доступу до інформації з обмеженим доступом в електронній системі

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови КМУ від 24.02.2016 № 166 «Про затвердження Порядку функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків»

КМУ врегулював порядок припинення публічного доступу до інформації з обмеженим доступом в електронній системі

ВЕБІНАР. Тверда та динамічна договірна ціна для договору підряду: обираємо правильно

Зміни, зокрема визначають, що:

  • адміністратор вчиняє дії в електронній системі закупівель з припинення публічного доступу до інформації з обмеженим доступом або інформацїі, розголошення якої під час дії правового режиму воєнного стану в Україні може нести загрозу національній безпеці та/або громадській безпеці i порядку, за зверненням замовника, що оприлюднив таку інформацію в електронній системі закупівель та/або який здійснює закупівлю, під час якої була оприлюднена така інформація іншим користувачем, в тому числі шляхом припинення доступу до закупівлі, під час якої була оприлюднена така інформація.
  • якщо відбудуться зміни в чинному законодавстві, та/або буде доопрацьовано електронну систему закупівель, оператор авторизованого електронного майданчика повинен у строк, визначений адміністратором, привести функціональні характеристики та можливості авторизованого електронного майданчика у відповідність з такими змінами, а також з технічним завданням та/або стандартними сценаріями тестування.

Виключено таку підставу для відключення авторизованого електронного майданчика як «отримання негативного висновку адміністратора про результати тестування попередньо авторизованого електронного майданчика».

КМУ також доповнив Порядок нормою щодо реєстрації i оприлюднення на веб-порталі Уповноваженого органу звернення оператора авторизованого електронного майданчика про зміну найменування та/або місцезнаходження тощо.

Джерело: Telegram-канал Тараса Мельничука

🔥Безплатний вебінар від проєкту «ДеюреЗакупівлі»

Статичний блок для новин

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, потрібна попередня реєстрація 👇

Зареєструватися

Статті за темою

Усі статті за темою

Прозоро майданчики: як обрати для публічної закупівлі

Знаєте, що для закупівель через Prozorro Market насамперед треба вибрати е-майданчик, але не знаєте як та який обрати? Визначились з е-майданчиком, але не розумієте, як з ним працювати? Досить сумніватися, дізнайтеся правила роботи на майданчиках Prozorro просто зараз.
2497

Prozorro аукціон: як проходить

Пояснимо, що відбувається на кожному етапі аукціону у Prozorro. А також про зміни до Постанови № 1178, які дозволяють проводити відкриті торги без аукціону – у статті
1597

Порядок оприлюднення інформації про закупівлі в електронній системі закупівель

Розглянемо ключові правила розміщення інформації в електронній системі закупівель з урахуванням умов воєнного стану. Зокрема пояснимо, коли інформація в електронній системі вважається розміщеною. А також, як діяти у разі технічного збою електронної системи
10202

Кваліфікований електронний підпис (КЕП) у публічних закупівлях

В процедурі закупівлі і замовник, і учасник повинні підписати документи в електронній системі закупівель. Це можливо зробити виключно за допомогою електронного ключа. Які ключі можна застосовувати та які вимоги до них в електронній системі закупівель розглянемо у статті
2587

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді