Повідомлення про продовження строку розгляду тендерної пропозиції — зразок

UA RU
Автор
головний редактор порталу «Держзакупівлі»
Скачайте форму повідомлення про продовження строку розгляду тендерної пропозиції, щоб оприлюднити інформацію в електронній системі закупівель

 

Ані Закон № 922, ані Особливості не конкретизують випадків, у яких замовник може продовжити строк розгляду тендерної пропозиції, або випадків, коли це робити заборонено. Не встановлює законодавство й окремих вимог до змісту та форми повідомлення про продовження строку розгляду ТП.

Законодавство лише вимагає, аби розгляд ТП на строк до 20 р. дн. замовник продовжував аргументовано (ч. 10 ст. 29 Закону № 922 ).

Позаяк законодавець не висуває вимог до аргументів, що дають право продовжити строк розгляду ТП, замовник самостійно визначає, як аргументуватиме продовження строку розгляду ТП.

Радимо в такому разі дотримати принципів закупівель.

На практиці замовники використовують такі аргументи для продовження строку розгляду ТП:

  • замовник має звернутися за підтвердженням інформації, яку надав учасник, до органів державної влади, підприємств, установ, організацій відповідно до їх компетенції на підставі пункту 42 Особливостей;
  • ТП учасника мають проаналізувати профільні фахівці замовника, зокрема технічні фахівці, інженери;
  • замовнику потрібно отримати додатковий юридичний висновок щодо окремих документів учасника;
  • замовник не встигає опрацювати значний обсяг документів, які учасник подав у складі ТП;
  • змінився режим роботи в організації, наприклад скорочені робочі дні, окремі технічні працівників відправлені у вимушений простій або мобілізовані.

Цей перелік підстав не вичерпний. У цілому замовники можуть аргументувати продовження строку будь-якими причинами, які ускладнюють або затримують розгляд ТП.

Повідомлення про продовження строку розгляду тендерної пропозиції: зразок

Повідомлення про продовження строку розгляду ТП: зразок

СКАЧАТИ ЗРАЗОК

Увага! Не зловживайте продовженням строків розгляду ТП

Пам’ятайте про можливість для учасників оскаржувати рішення замовника. Тож якщо хтось із учасників вирішить, що строк розгляду ТП ви продовжили безпідставно, він зможе оскаржити таке рішення до Колегії АМКУ.



зміст

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді